מניחים את גרעיני התירס יחד עם חמאה בסיר. יוצקים את החלב וממליחים. מערבבים עד לרתיחה. כעת, יש לבשל על אש נמוכה למשך כ 10 דקות אם יש צורך ניתן להוסיף חלב.
כעת, כבו את האש הוסיפו את הפרמז'ן וטחנו באמצעות מוט ריסוק ידני כאשר המטרה היא להשאיר מחצית מגרעיני התירס שלמים ואת המחצית השנייה מרוסקים לכדי מחית חלבית קרמית. אם אתם מעוניינים להכניס עניין לפולנטה, הוסיפו מעט שמן כמהין והגישו את המנה חמה.
פולנטה עשויה מקמח תירס והיא למעשה מנה איטלקית מסורתית אשר מבושלת באיטיות על אש נמוכה ומשלבת תירס, חמאה, חלב, מים או שמנת. לעיתים ניתן לשלב רוטב עגבניות מבוסס חמאה או גבינה.
פולנטה תירס יכולה לשמש מנה בפני עצמה או תחליף מצוין לתוספת פחמימה לצד ירק, מנה בשרית, דגים או מאכלי ים לפולנטה ערך תזונתי מעולה ואם נוותר על החמאה היא יכולה להוות מקור מתון של קלוריות.