במארז הקטניות המונבטות קיים מיקס של שעועית מש מונבטת ועדשים ירוקות וחומות מונבטות.
לגבי הערך התזונתי של המש, שעועית מש מונבטת היא מקור מצוין לוויטמינים (בעיקר ויטמין K ו-C), חומצה פולית ואפילו סידן וברזל. כמות הקלוריות בכוס שעועית מש מונבטת הינה כשליש מכמות הקלוריות לכוס שעועית מש רגילה מבושלת.
הנבטת מש היא הליך פשוט ולנו אין הרבה מה לעשות פרט להמתנה בסבלנות.
שלבי הנבטת המש:
- קונים שעועית מש סגורה ושמים לב שלא פג התוקף על השקית. שלב זה חשוב והכרחי בשלבי ההנבטה פשוט כי זרעים (במקרה הזה קטנית) ישנים, לא ינבטו לנו.
- בוחרים את הכמות הרצויה להנבטה (התחילו מ-1/2 כוס. הכמות תכפיל את עצמה או אפילו תשלש), מעבירים לכלי רחב ומוסיפים הרבה מי ברז. כמה? לפחות פי 3 מגובה פני המש.
- משרים את המש ל- 12-20 שעות ומניחים במקום חשוך במטבח. לא מכסים ולא שמים במקרר.
- לאחר מכן, מסננים את המש ומעבירים לקערה או כלי אחר (לא שקוף) כך שהמש יהיה בשכבה אחידה ולא בערימה גבוהה (דבר שיקשה על המש לנבוט). מכסים ברב-מגבת לחה, או במגבת דקה ולחה ומניחים במקום חשוך.
- ממתינים בסבלנות.
- אם הימים חמים, תהליך ההנבטה יהיה מהיר יותר. שימו לב להסתכל פעם ב-4 שעות על המש, אם הוא יבש, טפטפו מעל מעט מי ברז ונערו בעדינות את הכלי. החזירו את המגבת הלחה (אם יש צורך, הרטיבו אותה).
- ככל שהשעות יעברו תוכלו לראות את הפסיג הקטן שנובט (נבטוטון זעיר וראשוני) והוא ילך ויגדל. שוב, מהירות התהליך תלויה בטמפרטורות. בד"כ כעבור 24 שעות כבר תראו נבטוטים יפים. העבירו אותם לכלי עם מכסה ושמרו במקרר.