1. חולטים את הנבטוטים במים רותחים למשך כעשרים דקות ומסננים.
2. מעבירים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים. מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים את השקדים
3. הקלויים. מערבבים פעם נוספת, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. טעמו של הסלט משתבח ככל שהנבטים סופגים את הטעמים .
ניתן להפוך את הסלט המעולה הזה שכולו קטניות לארוחה מושלמת אם נצרף לו דגנים.
חולטים כוס בורגול במים רותחים כעשרים דקות, או עד שהבורגול רך מספיק לאכילה, מסננים ממי ההשריה , מפוררים שוב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים לסלט הנבטוטים .. מוסיפים מלח שמן זית ומיץ לימון ונהנים.