ראשית, רצוי לכוון את התנור ל 190 מעלות צלזיוס, ולמרוח חמאה באופן אחיד ושווה על הכלי שבו נאפה את הפשטידה. המיסו על מחבת את החמאה וטגנו את הבצל בין 6-8 דקות בתוספת מלח ופלפל עד לקבלת מרקם רך לבצל.
כעת, הוסיפו את השום וטגנו למשך 2 דקות נוספות, לאחר מכן הוציאו את התערובת והעבירו אותה אל קערה גדולה. הוסיפו לקערה את התירס המתוק, מעט חלב, 2 כוסות של גבינת צ'דר, ¾ כוס פירורי לחםוערבבו הכול יחד עם הבצל המטוגן.
בקערה נוספת, הכניסו את הביצים יחד עם אבקת צ'ילי ופפריקה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. כעת, הוסיפו את הבלילה שקיבלתם לקערה עם התירס והמשיכו לערבב.
לאחר קבלת תערובת מושלמת ואחידה, הכניסו את הכלי לתנור למשך 35 דק' או עד שהתירס מתנפח מעט וקצוות הפשטידה מקבלים צבע חום. כעת, כל מה שנותר הוא להגיש את הפשטידה החמימה והמתוקה.
טיפ לאמיצים – קצצו בצל ירוק ופטריות, והכניסו לתערובת אם ברצונכם לשלב רבדים של טעמים אחרים ועשירים יותר.
התירס שייך למשפחת הדגניים בדיוק כמו חיטה או שעורה, אך יש רבים הטועים ומשייכים אותו לעולם הירקות, תפישה זאת נובעת מכך שאת התירס אוכלים בצורתו הטרייה ולא באופן מיובש. אומנם קלח התירס מורכב בין היתר מהמון וויטמינים שדומים לאלו הנמצאים במגוון הירקות השונים, ולמרות זאת מדובר על תוספת פחמימתית בעלת כמות קלוריות נאותה ושוות ערך לסוגים אחרים של פחמימות כגון אורז.
דן כרמל החל לגדל לפני מספר שנים תירס מזן ייחודי ומתוק במיוחד מתיקותו של התירס גבוהה משמעותית לעומת התירס הרגיל אך אין שינוי בערך הקלורי ורמת הפחמימות לעומת זני תירס אחרים.
אין ספק שאכילת קלח תירס טרי אכן מספקת ומענגת, אך עם זאת ניתן להשתמש בחומר הגלם הנפלא הזה וליצור מאכלים שמסוגלים להשאיר את האורחים פעורי פה. אז הכנו עבורכם מתכון פשטידת תירס מתוקה וחמה בתוספת גבינת צ'דר.