בשנת 1973 נסעו ענת וכרמי כרמל (האבא והאמא של "כרמלים שדות חדשים") לטיול בארה"ב. ושם בארוחת ערב טעמו אספרגוס צרוב נפלא.
הם חזרו לארץ עם הרעיון לגדל אותו באדמות עמק יזרעאל, חקרו, למדו ובדקו והתחילו לגדלו. במהלך גידולו הם שמו לב שבתנאים אופטימליים קצב הגידול שלו בעונה החמה הוא בלתי נתפס ויכול להגיע לכ 20 ס"מ ביממה! כיום אגב, גידול האספרגוס הוא אחד מעמודי התווך של היבולים במשק.
מקורות האספרגוס
השם אספרגוס בא מהמילה "לירות" ביוונית והוא אכן נראה כמו נצר ה"נורה" מתוך האדמה. מספרים שהקיסר אוגוסטוס טבע את הביטוי : "מהר יותר מלבשל אספרגוס" ביטוי שמתאר מהלך מהיר במיוחד.
לאספרגוס יצא שם של ירק אציל שדורש שיטפלו בו בכפפות של משי. לא נכחיש שהוא בן אצולה, וככזה אולי תופתעו לגלות, שהוא אפילו נחשב למזון-על, ומסתבר שהוא אחד מהירקות הבריאים שיש, עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים, ברזל ואפילו חומצה פולית!