1. מכינים את האספרגוס: מרתיחים מים עם כפית מלח גס בסיר או במחבת רחבה. מכינים קערה עם מי קרח (במידה ואין קרח, ניתן רק מים קרים)
2. מסירים בעזרת סכין את השליש התחתון של הגבעולים (החלק הסיבי). מעבירים את האספרגוס למים הרותחים למשך דקה אחת בדיוק! בעזרת כף מחוררת מעבירים את גבעולי האספרגוס לקערת מי הקרח.
3. מסננים ממי הקרח ומייבשים במסננת.
4. לפני ההגשה: מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אפשר גם מחבת טפלון), כשהמחבת חמה מוסיפים שמן זית ואת גבעולי האספרגוס. מטגנים כשתי דקות, כשרואים את סימני הפסים על הירק, הופכים בעזרת מלקחיים לצד השני לשתי דקות נוספות.
5. מגישים: מעבירים את האספרגוס למגש מלבני או צלחת שטוחה. מתבלים במלח גס ומזליפים שמן שומשום. מקשטים בשומשום קלוי.